Na formě záleží, aneb jak efektivně a bezpečně pokrýt depleci železa

Pozvání na online sympozium "Na formě záleží,
aneb jak efektivně a bezpečně pokrýt depleci železa" 


Sympozium se skládá z části gastroenterologické a farmakologické. V první části sympozia vám Prof. MUDr. Milan Lukáš, CSc. a MUDr. Martin Vašátko z Klinického a výzkumného centra pro idiopatické střevní záněty ISCARE představí výsledky projektu, který se zabýval suplementací železa u IBD pacientů pomocí železa obohaceného o hemoglobin. Tato první ucelená data získaná z projektu v České republice významně potvrzují bezpečnost a účinnost železa s hemoglobinem a seznámí vás také s dalšími důležitými benefity této kombinace z pohledu gastroenterologa. Farmakolog MUDr. Jiří Slíva ve druhé části vysvětlí rozdíly mezi různými formami železa se zaměřením na perorální formu suplementace a vyzdvihne z jeho pohledu významně šetrnou a bezpečnou formu železa s hemoglobinem.

Pořadatelem sympozia je Klinické a výzkumné centrum pro zánětlivá střevní onemocnění ISCARE a.s. a 1. LF UK Praha.

Pozávnka s přístupem k sledovaní sympozia je níže či ke stažení ZDE

Sympozium zakončuje TEST, který obsahuje 20 otázek, každá má 3 možnosti odpovědí a z nich pouze jedna odpověď je správná.
Po úspěšném absolvování testu (80 % správných odpovědí a více) se automaticky vygeneruje certifikát ČLK s 2 body do systému celoživotního vzdělávání a je možné jej stáhnout do počítače. Při neúspěšném vyplnění lze test opakovat za 14 dní od posledního pokusu.